В уряді Індії одразу 12 міністрів склали повноваження

В Індії в рамках масштабних кадрових перестановок в уряді прем’єр-міністра Нарендри Моді в середу, 7 липня, одразу 12 міністрів склали свої повноваження. За даними пресслужби уряду, серед тих, хто пішов у відставку, був і міністр охорони здоров’я Індії Харш Вардхан, який зазнав різкої критики через стрімке зростання випадків зараження коронавірусом, що спостерігалося в квітні та травні цього року. У багатьох регіонах країни сфера охорони здоров’я ледь не зазнала колапсу. Тоді дався взнаки гострий дефіцит лікарняних ліжок, так само як і медичного кисню і медпрепаратів.
Свій пост залишив і міністр юстиції та інформаційних технологій Раві Шанкар Прасад. Утім, спостерігачі не виключають, що Прасад може отримати керівний пост у правлячій партії Моді перед регіональними виборами. Нинішні відставки в уряді спостерігачі так само пов’язують з майбутніми виборами, пише інформагенція AFP.
Також повноваження склали міністри освіти, соціальної справедливості та розширення прав, міністр хімічної промисловості та добрив, міністри праці та охорони довкілля та інші.
Нагадаємо, у травні 2019 року на парламентських виборах перемогла очолювана Моді “Бхаратія Джаната парті” (Індійська народна партія).
Джерело: DW